Adventní kalendář

Během uzavření školy, v době od 14. října 2020 do 17. 11. 2020, sice děti nemohly docházet do školní družiny, ale paní vychovatelka nezahálela a vyřešila to velmi šikovně.

Prostřednictvím sociálních sítí oslovila kolegyně ze školních družin po celé republice, aby se s dětmi zapojily do tvorby netradičního adventního kalendáře, jehož obsahem nebudou sladkosti, ale nějaký vánoční příběh. Výzva nezůstala bez odezvy, přihlásilo se 24 školských zařízení, každé z nich zaslalo jeden příběh, a tak mohl vzniknout on-line kalendář, který obsahuje 24 různorodých příběhů, jež mohou zpestřit dlouhé každodenní čekání na Ježíška.

Naši školu reprezentuje v kalendáři příběh Barunky, žákyně 1. ročníku, za což jí patří pochvala a zvláštní poděkování jejím rodičům, bez nichž by to sama nezvládla.

Tvoření přes internet

Adventní kalendář nebyla jediná akce naší družiny, paní vychovatelka nedala dětem ani rodičům zahálet a vyzvala je k on-line tvoření.

Rodiče s dětmi kreslili podle zadání krásné obrázky, z nichž mnohé teď zdobí stěny školního schodiště. Ale to není všechno, součástí on-line tvoření byly i speciální úkoly, jako třeba vyhlášení výtvarné soutěže s názvem „Listotvor“. Z devíti zaslaných fotografií vybrala porota jednoho vítěze, a tím byl „Pumpálek“ opět naší Barunky.

Touto cestou děkuji všem rodičům, kteří se do těchto akcí s dětmi zapojili, velké poděkování patří paní vychovatelce Kristýně, která toto všechno připravila a vymyslela.

Adventní kalendář najdete pod ikonkou Školní družina, fotogalerie.

Adventní kalendář.pdf

Vyhledávání

Odkazy